Big data technologie voor detectie overbelasting sporters

Big data technologie voor detectie overbelasting sporters

Er ontstaan in Nederland veel blessures als gevolg van overbelasting in alle lagen van de sport. Hoe kunnen deze blessures worden voorkomen? Insteek van dit project is het gebruik van (sensor)technologie en bigdata-analyse voor het vroegtijdig detecteren van signalen van overbelasting en daarmee het voorkomen van blessures.

Hiervoor wordt onderzoek verricht naar het ontwikkelen en valideren van een computermodel op basis van interne (acties per minuut, afgelegde afstand) en externe belastingsparameters (subjectieve inspanning, herstelkwaliteit). Dit model wordt geïmplementeerd in een belastingsmonitor, waarmee trainers inzicht krijgen in het functioneren van hun ploeg.

Dit RAAK-publiek-project is een samenwerking tussen Saxion, Hanzehogeschool Groningen, UMC Groningen, Roessingh R&D, FC Twente, FC Groningen, Heracles Almelo, PEC Zwolle, Stichting Topvolleybal Twente, FysioCentrum Nijverdal, Topvorm Twente, Nederlandse Verening voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg, 360SportsIntelligence en CE-Mate.